Hevea

Terese Hoffeldt, oprichtster van het Deense merk Hevea, was zwanger toen ze een campagne van Greenpeace zag. Door de campagnebeelden besefte ze dat heel veel producten vol giftige stoffen zitten. Toen ze vervolgens het boek 'Slow death by rubber duck' las, wilde ze voortaan veilige badspeeltjes gaan maken. Hevea maakt nu badspeeltjes, babybijt ringen en speentjes met liefde voor kinderen en het milieu. Alle babyproducten bevatten géen phtalaten, kleurstoffen, PVC of BPA.

Verantwoorde babyspeeltjes van Hevea

De rubberboom Hevea Brasiliensis is de basis van alle Hevea baby- en kinderproducten. Het is een duurzame bron en natuurrubber heeft de eigenschap dat het gemakkelijk afgebroken kan worden door micro-organismen.

Hevea gebruikt natuurrubber uit Maleisië en betaalt een percentage van de kostprijs van ruw rubber aan het Malaysian Rubber Board. Dit geld wordt gebruikt voor het herplanten van rubberbomen en voor onderzoek naar natuurrubber. Het papier van de Hevea verpakkingen komt van een FSC gecertificeerde plantage. Elk Hevea ingrediënt is gegroeid zonder het gebruik van chemische middelen.

Lees meer
Geen producten gevonden...